Surfing, surfing…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een blog van Marenthe de Bruijne.

surfing surfing

De burger van nu is niet meer te vergelijken met de burger van tien jaar geleden. Doordat informatie en nieuws voor iedereen en altijd beschikbaar is, netwerken we er lustig op los. Elk willekeurig initiatief heeft via Facebook immers 1 miljard potentiele participanten. The sky is the limit!

De hedendaagse burger is zelfstandig, mondig en veerkrachtig. Hij regelt de dingen graag zelf , neemt initiatief en is ondernemend. Steeds meer succesvolle burgerinitatieven- en collectieven zijn hiervan het gevolg.

Haak je aan of af?
Voor gemeenten is het goed zich te realiseren dat deze energieke samenleving een prachtige kans is. Als ambtenaar of gemeentelijke bestuurder kun je de beweging de beweging laten , of besluiten aan te haken, mee te doen en je als netwerkpartner op te stellen.

Win-win situatie
Dan is er alleen wel werk aan de winkel! Want inspelen op wat er al ís, vraagt om een andere houding en een andere manier van denken. Dat kost moeite, maar het levert zeker weten een win-win situatie op.

Zie het als food for thought tijdens je vakantie. Surf jij mee op de golf van netwerksamenleving, of je laat je het over je heen spoelen? Ik daag je graag uit…

«

© CreaSense 2012 Alle rechten voorbehouden.